Sint-Genovevaprocessie Steenhuffel

Beste bezoeker,

NIEUW VANAF 19/04/2019

De inschrijvingen voor de feestelijke lunch na de processie op 9 juni 2019 zijn gestart.

Gebruik hiervoor de volgende link.

 

PROGRAMMA FEESTEDITIE 2019

Dit jaar vieren we in Steenhuffel het 140 jaar bestaan van de Genovevaprocessie. Het wordt een echte feesteditie met:

- een nieuwe wagen gewijd aan de Steenhuffelse glasramen,

- een fototentoonstelling met foto's van vroeger en nu in de bibliotheek van Londerzeel en vanaf 20 mei in de kerk van Steenhuffel,

- een gastgroep uit Zepperen (nabij Sint-Truiden), die eveneens Genoveva als patroonheilige heeft,

- het Amicale koor uit Malderen, uitgedost in historische kledij van de Heilig Bloedprocessie en met nieuwe hoofddeksels, gemaakt door onze eigen naaisters,

- en een feestelijke Genovevalunch in het centrum van Steenhuffel om deze speciale editie af te sluiten.

Iedereen is van harte welkom om de Sint-Genovevaprocessie op 9 juni 2019 mee te beleven, mee vorm te geven en als helpende en/of steunende hand mee mogelijk te maken.

Het processiecomité

 

 

Actueel 2019

10. mrt, 2019
Erfgoeddag
Londerzeel wijdt erfgoeddag op 28/04/2019 aan 'De processies in Vlaams-Brabant'. In de bibliotheek van Londerzeel is een fototentoonstelling over de Londerzeelse processies te bekijken. Vandaag is alleen de processie van Steenhuffel overgebleven. De tentoonstelling loopt tot 20 mei. Daarna verhuist ze naar Steenhuffel.
16. dec, 2018
Zepperen als gastprocessie in 2019
Zepperen, een dorpje nabij Sint-Truiden, heeft eveneens Genoveva als patroonheilige. Zij komen op 9 juni met een tafereel uit hun processie naar Steenhuffel om onze feesteditie mee te vieren.
1. dec, 2018
Deelname koor Amicale aan feesteditie 2019
Waar tot het begin van de 21ste eeuw het Steenhuffelse kerkkoor deelnam aan de processie, was dat het laatste decennium niet meer het geval. Het koor was te sterk uitgedund en vele zangers hadden een rol elders in de processie. In 2019 zal er terug een koor deelnemen, het koor Amicale uit Malderen. Zij worden uitgedost in kledij die beschikbaar is gesteld door de bloedprocessie van Brugge. De hoofddeksels worden door onze naaisters nieuw gemaakt.
Genoveva-gevel-wimpel